Na de afsluitende training van NEC nam routinier Lasse Schöne de tijd om met ForzaNEC vooruit te blikken op de seizoensopener in Amsterdam tegen Ajax. De Amsterdammers hebben aangekondigd Schöne groots te bedanken voor zijn tijd bij Ajax, maar er staat ook gewoon een wedstrijd op het programma. Hoe kijkt de Deen hier zelf naar?

In 2012 maakte hij van NEC de overstap naar de lanskampioen en nu keert hij met NEC weer terug in de Johan Cruijff Arena. Zeker nu er een afscheid is aangekondigd voor Schöne (die in 2019 de club verliet) wordt het een speciale avond voor de middenvelder. ”Zo’n afscheid is super mooi toch? Ik voel me enorm vereerd dat je twee jaar nadat je vertrekt alsnog een afscheid krijgt”, begon de Deen.

Erik ten Hag was op de persconferentie vrijdagmiddag lovend over Schöne. “Lasse lag hier geweldig. Zowel binnen de groep als bij de fans. Hij had echt het Ajax-DNA. Een geweldige techniek in combinatie met goede oriëntatie. Zijn techniek is een specialiteit, de spelhervattingen en daarnaast ook de specialiteit om de laatste pass te geven. Een geweldige persoonlijkheid om mee te werken. Meer dan verdiend dat hij morgen alsnog een prachtig afscheid gaat krijgen.”, eindigt Ten Hag zijn lofzang. Schöne reageert: ”Ja, dat is mooi als zo iemand dat over je zegt. Dat vind ik leuk om te horen en dat doet me goed.”

Uiteraard is Schöne 100% gefocust op de wedstrijd van zaterdag tegen Ajax en hij is niet de enige. “We staan er als ploeg goed voor. We hebben vandaag fel getraind. De gedrevenheid spatte er bij velen vanaf, maar goed we weten wel wat ons te wachten staat. We hebben het gevoel dat er iets te halen valt en dat is de juiste mentaliteit. Bovenal zijn we blij dat we weer mogen beginnen en voor is deze wedstrijd natuurlijk speciaal.”

Zo’n 680 supporters reizen zaterdag met de ploeg mee naar Amsterdam. De spelers krijgen flink wat Nijmeegse steun in de Arena, maar de Deen had niet anders verwacht. ”Het is fijn dat de supporters weer in het stadion mogen en de NEC-fans kennende reizen die wel met je mee. Morgen zal er een heerlijke sfeer leven in het stadion.”

Ook maakte Schöne deze week bekend te stoppen als international van Denenmarken. ‘’Ik dacht al een tijdje aan stoppen. Ik had graag meegedaan aan het EK, maar dat mocht niet zo zijn en dan vind ik het wel mooi geweest. Ik had fysiek zeker nog meegekund”, concludeert Schöne die nog wel in de voorselectie van het EK zat. ”Ik neem dan liever afscheid bij Denenmarken zoals het nu gaat dan dat je er op een gegeven moment helemaal niet meer bij hoort.”

Foto: Rob Koppers