Joris Kramer mocht door de absentie van Phillipe Sandler zondagmiddag weer eens in de basis starten. Hij kon zijn rentree in de basis niet verzilveren met een overwinning: NEC ging met 1-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles, de oude club van Kramer. De verdediger baalde na afloop zichtbaar van de nederlaag en zag dat zijn ploeg geen grip kreeg op de tegenstander.

“Het was echt een lastige wedstrijd”, begint Kramer. “Ze hadden een bepaalde manier van druk zetten waarin onze beste speler vastgezet werd. Het was slecht. Het was heel slap, maar we wisten ook niet hoe we het moesten aanpakken.”

Go Ahead speelde 4-4-2 waarin het de twee buitenspelers ver liet uitzakken. Kramer zegt dat de ploeg daar wel op voorbereid was, maar toch had NEC tijdens de wedstrijd geen antwoord. “Het plan dat we hadden werkte gewoon niet. We kwamen niet in de wedstrijd. In de tweede helft kwamen we wat vaker in duel en dan zie je dat we wat meer power kunnen brengen en ons spel iets beter konden gaan spelen, maar het was nog steeds ondermaats.”

Kramer ziet ook lichtpuntjes. Zo vindt de verdediger dat de defensie van NEC amper kansen heeft weggegeven en daar valt wat voor te zeggen. “Ik vind dat we prima verdedigd hebben, maar het druk zetten lukte bij ons niet vandaag. Zij deden het heel georganiseerd. Zij waren vandaag beter”, concludeert Kramer.

Dubbele klap voor Kramer

Het was voor het eerst sinds 4 september (Heerenveen-uit) dat Kramer in de competitie vanaf het begin mocht starten. De verdediger heeft moeite met zijn rol, maar respecteert de beslissing van de trainer. “Hij heeft het me uitgelegd. Phillipe heeft het goed gedaan en dan is er geen reden om hem er naast te zetten. Zo gaat het in het voetbal. Voor mij is het wel klote, maar ik blijf hard werken en me inzetten.”

De nederlaag komt dan ook dubbel zo hard aan bij Kramer. “Ik baal er wel extra van. Ik vind dat ik nog wel prima heb gespeeld, maar als team hebben we dat niet gedaan. En dat is gewoon zonde. Het was een kwestie van aanhaken of afhaken. Helaas is het voor nu afhaken geworden. Er komen drie wedstrijden aan die we gewoon moeten winnen en daar gaan we ook voor.”

Foto: Orange Pictures