Langzaam beginnen alle Eredivisieclubs weer aan het nieuwe seizoen. Zo ook NEC. De Nijmegenaren starten woensdag met de eerste trainingen in Weurt. Trainer Rogier Meijer heeft, ondanks de krappe selectie, erg veel zin om weer te beginnen. ForzaNEC ging in gesprek met de trainer.

“Het voelt altijd wel een beetje alsof je je eerste schooldag hebt,” begint Meijer. “We hebben met de staf al even met elkaar gezeten. We gaan trainen in Weurt, dus we hebben wat logistieke dingen besproken.” In Weurt worden alleen veldtrainingen afgewerkt. “We kleden ons om in de Goffert, we hebben krachttrainingen hier in onze gym.”

Internationals afwezig

NEC zal met 19 spelers de eerste training afwerken. Elayis Tavsan en Danny Vukovic hebben langer vrij gekregen omdat zij na het afgelopen Eredivisieseizoen nog interlands moesten afwerken. Robin Roefs, die weliswaar met Oranje O19 meedeed, sluit wel gewoon aan bij de selectie van Rogier Meijer. ”Magnus Mattsson traint nog individueel en zal zich komende maandag toevoegen bij de rest van de selectie.” De Deen is nog herstellende van een blessure.

Meijer doet ook beroep op een aantal spelers van de onder-21. Zo trainen Ibrahim Cissoko, Guus Gertsen en Nils Rossen weer mee. Verder sluiten ook Jonas Clein, Dylan Hopman, Kas de Wit en Harm Dieker aan. Met deze aanvullingen zullen er woensdag zestien veldspelers en drie keepers op het veld staan. Meijer vertrouwt erop dat de groep zich goed ontwikkelt in de voorbereiding. “Ik vertrouw op de jongens, voor de onder-21 spelers is het natuurlijk ook een mooie kans om zich te laten zien en ik vertrouw er ook op dat gaandeweg in de voorbereiding de selectie wordt aangevuld met versterkingen.”

Nieuweling Pedro Marques is er woensdag ook bij. Oussama Tannane sluit pas later aan: vanaf 4 juli is hij te vinden in Nijmegen. 

Lees ook: Van PSV overgekomen Hopman mag ruiken aan eerste elftal

Foto: Rob Koppers