Rogier Meijer zag donderdag hoe zijn ploeg de overwinning in Leeuwarden over de streep trok. Komende zondag spelen de Nijmegenaren alweer tegen Go Ahead Eagles, “een stugge ploeg” volgens de trainer, die in gesprek met Omroep Gelderland vooruit blikte.

“De overwinning van gisterenavond tegen SC Cambuur (1-2, red.) in de beker was erg belangrijk voor het team. We hebben hard gewerkt, alleen kunnen we onszelf verwijten dat we de wedstrijd niet eerder afmaken”, zo is de trainer duidelijk.

De breedte van de selectie moet hem ook goed doen. Zo bleef keeper Danny Vukovic in zijn eerste echte test goed op de been. “Hij heeft heel lang niet gespeeld en als je dan ziet hoe Uij leiding geeft en bezig is met het team. Dan ben je uit het goede hout gesneden. Het fijnste is dat ze het nu ook laten zien. Spelers als Guth, Verdonk en Romeny ook bijvoorbeeld. We zeggen het heel vaak in de groep. Het zijn niet alleen de elf spelers. Als ze het dan ook laten zien, is dat het mooiste en daar ben ik heel blij mee. Het geeft aan dat dit echt een team is.”

Zondag speelt NEC weer voor de competitie. “De spelers hebben minder hersteltijd voor zondag, vandaar dat we vrijdagmiddag rust hadden. Zaterdag zullen we samen met het team de ins en outs doornemen zodat we er zondag weer tegenaan kunnen gaan met z’n allen.”

Wat de trainer daarin meeneemt, is de stugheid van de Deventenaren, de enige ploeg die NEC dit seizoen nog niet trof. “Het is moeilijk kansen creëren tegen ze. Ze zijn heel goed georganiseerd. We zullen zuinig aan de bal moeten zijn. Verder is het een ploeg die zelf ook geen vijf tot tien kansen krijgt in een wedstrijd”, besluit Meijer hoopvol.

Foto: Rob Koppers