Zaterdagmiddag verloor NEC in een oefenwedstrijd met 4-1 van AZ. De Nijmegenaren kwamen duidelijk tekort. Trainer Rogier Meijer sprak na afloop met ForzaNEC.

”We gaan dit seizoen eredivisie spelen dus dan moeten we aan dit soort tegenstanders gaan wennen”, begon Meijer. De trainer maakt zich dan ook niet druk om de uitslag. ”Nee, dat maakt mij echt niks uit. We hadden het fysiek zwaar omdat we niet genoeg man hadden om twee keer 45 minuten te spelen. Ik vond ons in het eerste kwartier heel onrustig. We raakte steeds in de stress als we aan de bal waren. We hebben een goede fase gehad waarin we ook scoorden, dat trokken we door naar het begin van de tweede helft en daarna zag je wel dat het klaar was”, concludeerde Meijer.

Meijer vindt dat er uit deze wedstrijd geen conclusies getrokken hoeven worden. ”We spelen met twee spelers die eerder Eredivisie hebben gespeeld en we spelen ook niet tegen een laagvlieger uit de Eredivisie, maar tegen de nummer drie.”

Opvallend is dat Meijer maar weinig spelers tot zijn beschikking heeft. Joep van der Sluijs speelde als linksback en Javier Vet acteerde weer als centrale verdediger. Dat is niet om te experimenteren. “Nee, ik ben met niks aan het experimenteren, dit is allemaal noodgedwongen. We hebben een links- en rechtsback en een centrale verdediger, dus wij experimenteren niks”, eindigde Meijer.

Foto: Rob Koppers