NEC werkte zondagochtend de laatste training af voor het duel met NAC Breda. De Nijmegenaren kunnen bij winst maandagavond op één punt van NAC komen en dan ligt de vijfde plek binnen handbereik. Trainer Rogier Meijer blikt met ForzaNEC vooruit op het duel.

“Ik verwacht een wedstrijd zoals alle andere”, begon Meijer. “NAC is een goede ploeg die ook play-offs gaat spelen. We willen graag winnen omdat we ten eerste het gat met NAC tot één punt kunnen verkleinen en twee, we willen met een goed gevoel de play-offs in. Dat zijn de uitgangspunten van morgen.” Eerder dit seizoen stuntte NEC in Breda door met een gehavend team (acht coronagevallen) te winnen van NAC, dat destijds net een uitbraak achter de rug had. “Het was een mooie wedstrijd, maar we hebben dat niet besproken in aanloop naar deze wedstrijd. Ik vind dat het iets te lang geleden is. Het was een andere fase van de competitie en we speelden allebei met andere formaties, dus we kunnen het niet vergelijken.”

Jordy Bruijn en Rens van Eijden waren er de afgelopen wedstrijden niet bij wegens blessureleed. Bruijn trainde zondagochtend mee met de groep, terwijl Van Eijden apart trainde. “De jongens zijn op de weg terug. Rens heeft deze week al een paar keer meegetraind met de groep en Jordy doet al wat langer mee met de groepstrainingen. Ik kan wel verklappen dat Jordy morgen bij de selectie zit en Rens niet.”

Bij NAC was er de laatste tijd nogal wat ophef. Collega-trainer Maurice Steijn van NAC vloog afgelopen week naar Ibiza voor zaken. Hij hoefde in eerste instantie niet in quarantaine, maar na bakken met kritiek besloot de trainer dat toch te doen. “Ach, het is wat ongebruikelijk om nu naar Ibiza te gaan, maar hij zal daar wel een goede reden voor hebben. Ik vind het jammer dat ik hem niet zie, want Maurice is een goede collega”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers