Magnus Mattsson was de grote man bij NEC zaterdagavond tegen RKC. De Deen scoorde twee keer en gaf bij de 3-0 de assist op Rober González. Hierdoor pakte de Nijmeegse formatie de eerste driepunter van het seizoen.

De Deen speelt dit seizoen niet meer aan de linkerkant bij NEC, maar meer als aanvallende middenvelder. Tegen RKC leek hij soms zelfs als tweede spits te spelen. “Ik speelde meer op ’tien’ vandaag, maar in het drukzetten ging ik wel naar de centrale verdediger. Dat is anders dan in de eerste twee duels”, legt Mattsson uit. “Soms speelde ik een beetje als schaduwspits. Ik was veel tussen de linies en dichtbij de zestien. Ik heb in Denemarken ook als aanvallende middenvelder gespeeld. Ik voel me daar lekker en krijg veel de bal. Vandaag scoor ik er twee, maar het team was vooral goed.”

“Tegen Heracles was het niet heel slecht, maar tegen Excelsior wel”, stelt de 24-jarige NEC’er over de matige seizoensstart van de Nijmegenaren. “Vandaag was een goede wedstrijd, maar het seizoen is nog lang. We hebben goede spelers dus we kunnen niet het hele seizoen baseren op die eerste twee duels. Nu hebben we die overwinning binnen, dat is erg lekker.”

Foto: Orange Pictures