Met een gelukje scoorde hij tegen PSV. Daarmee maakte de Deen zijn tweede goal van het seizoen. Na een kleine blessure aan de knie is Magnus Mattsson helemaal terug en de Deen voelt zich beter dan ooit.

“Ik voel me echt heel goed,” begint de Deen. “Vandaag was een van de betere trainingen die ik afgelopen tijd heb gehad, qua knieklachten. Ik hoef nergens meer bang voor te zijn.” Het is belangrijk dat Mattsson zich goed voelt, want het wordt een drukke week met drie wedstrijden. Het bekerduel tegen Cambuur is de eerste.

“Ja, ik heb er zin in, zeker omdat ik lichamelijk 100% kan geven. Ik ben jong dus ik kan het hebben,” lacht Mattsson. “Maar verder wordt er wel veel gevraagd van ons. We zullen alles moeten geven en zeker tegen Cambuur. Het wordt een moeilijk duel, maar ik heb er zin in. In Denemarken speelde ik bij mijn club op kunstgras dus ik ben het gewend en hopelijk werkt het in mijn, ons voordeel.”

Nederlands
Mattsson scoorde dit seizoen ook al tegen Feyenoord. Zo lijkt de Deen het net alleen tegen topteams te kunnen vinden. “Dat is wel toevallig. Ik wil natuurlijk wel meer scoren, maar het is mooi dat ik in die wedstrijden heb gescoord.” Mattsson is buiten alle trainingen en wedstrijden ook bezig met leren van de Nederlandse taal en ook in dit interview (wat tot zover in het Engels ging) probeert Mattsson Nederlands te spreken. “Ja, ik heb een keer per week Nederlands les. Het is in alle opzichten makkelijker om Nederlands te spreken,” krijgt Mattsson maar moeilijk uitgesproken.

Team- en landgenoot Lasse Schöne spreekt vloeiend Nederlands. Volgens Mattsson lijkt Deens wel op Nederlands. “In Denenmarken krijgen we Duitse les, Duits lijkt dan weer op Nederlands en grammaticaal verschilt het allemaal ook niet zo. Het lijkt allemaal op elkaar” eindigt Mattsson.

Foto: Rob Koppers