Na zijn goal tegen PSV scoort hij nu weer tegen een ploeg uit Brabant: Magnus Mattsson is de matchwinner met zijn goal voor NEC. De van origine buitenspeler lijkt de smaak te pakken te hebben in Nijmegen, maar vind het ook wel lekker er even tussenuit te vliegen.

Bibberend van de kou kwam Mattsson aanlopen. “Het is mooi dat we winnen, maar het had wel wat warmer mogen zijn zeg”, zegt Mattsson lachend. “Het maakt me niet uit wat voor weer het is hoor, we hebben de drie punten en daar gaat het gewoon om. We staan nu negende en daar mogen we trots op zijn, want we moeten niet vergeten dat we een promovendus zijn. Het is een goed gevoel om de winterstop mee in te gaan.”

Vanaf de perstribune was duidelijk te horen hoe trainer Rogier Meijer de Deen coachte om zich meer in het midden van het veld te bewegen. Mattsson bewoog vaak naar de flank. Dat is niet gek, want het is immers een buitenspeler. “Het is wel super fijn hoor, die coaching. Soms zie ik het zelf niet en dan kan de trainer mij erop wijzen. Ik ben een soort ’10’. Mijn positie is een soort combinatie van een buitenspeler en spits.”

De feestdagen komen er aan en Mattsson kan niet wachten om kerst te vieren. ”Ik ga weer naar Denemarken en dan zie ik eindelijk mijn familie weer. Ik heb ook zin in het kerstdinner, lekker eten. Mijn moeder kookt, dus dan zit het goed”, grapt de Deen, die ons in het Nederlands ‘fijne feestdagen’ toewenst.

Foto’s: Orange Pictures