Magnus Mattsson sloot maandag aan bij de selectie van NEC. In zijn eerste week speelde de jonge Deen meteen twee wedstrijden. Hoe was zijn eerste week? ForzaNEC sprak met de vleugelaanvaller.

”Ik voel me erg goed”, begon Mattsson. ”Iedereen heeft me goed opgevangen. NEC is een fantastische club en ik kan mij hier goed gaan ontwikkelen. Ik heb een fijne week gehad” Mattsson had het eveneens als Ilias Bronkhorst (lees zijn reactie hier) erg zwaar deze wedstrijd. ”Het is wel een verschil in tegenstander. AZ is een goed team. Ik was in de openingsfase wat hectisch. Ik verloor veel ballen en ik moest gaan wennen aan het tempo, het ligt namelijk een stuk hoger dan in Denenmarken” Bij het communiceren met zijn ploeggenoten ondervond Mattsson geen hinder. ”Het is oké, al die Nederlanders spreken goed Engels, maar ik ga ook Nederlands leren zodat ik de basis woorden ga begrijpen”, zegt Mattsson Enthousiast.

Dat er nu, met Mattsson, drie Denen bij NEC rondlopen is alleen maar goed vindt Mattsson. ”Het is fijn om ze (Schöne en Duelund, red.) erbij te hebben. Met name Lasse, die heeft heel lang hier gespeeld en in Nederland dus hij kan mij veel leren omdat hij heel ervaren is”.

Foto: Rob Koppers