Na 70 minuten werd hij tegen SC Cambuur in het veld gebracht: Jordy Bruijn. De kleine middenvelder moest NEC in de slotfase behoeden van weer een late tegengoal. Het lukte en NEC bekert zodoende verder. Vrijdagochtend stond Bruijn alweer op het trainingsveld en sprak hij met de pers over het duel tegen Cambuur en keek hij vooruit op de wedstrijd van zondag, die tegen Go Ahead Eagles.

Bruijn begon de wedstrijd op de bank en zag zijn teamgenoten goed spelen in de eerste helft. “In de tweede helft, ja.. dan sluipt er iets in. Cambuur hield wat langer de bal vast en zette meer druk, maar in de slotfase hielden we het goed dicht. Ik had niet het gevoel dat ze er nog een zouden scoren,” concludeert Bruijn.

Zondag reist NEC af naar Deventer voor het duel tegen Go Ahead Eagles. Met publiek kan het daar altijd spoken, maar publiek is zoals we weten niet welkom. Misschien is het in dit geval een voordeel voor NEC. “Nee zeker niet,” stelt Bruijn. “Die sfeer die in zo’n stadion leeft is altijd lekker en dan maakt het niet uit voor wie ze zijn. Het kan in de Goffert ook spoken”, eindigt de middenvelder.

Bekijk het hele interview hier:

Foto: Rob Koppers