Javier Vet speelt morgen met NEC de finale in de strijd om promotie uit bij NAC Breda. ForzaNEC sprak zaterdag met de middenvelder over de wedstrijd tegen Roda JC, de sfeeracties van de supporters en over de komende wedstrijd tegen NAC, waar de middenvelder naar eigen zeggen ‘vet veel zin in heeft’.

Het is erop of eronder voor NEC. Toch staat Vet niet stijf van de spanning. ”Nee, ik ben nog niet heel gespannen, ik heb er wel zin in. Ik was voor de wedstrijd tegen Roda zenuwachtiger.” Dat bleek na afloop niet nodig want NEC speelde een puike wedstrijd tegen de Limburgers. ”Ik, wat zeg ik, wij waren verbaasd over hoe makkelijk het ging. Het was een beetje een apart gevoel. Je moet elkaar scherp houden want als je met 3-0 en daarvoor met 0-4 bij Almere wint kan het zijn dat je inkakt en dat moeten we echt niet hebben, maar daar ben ik niet bang voor hoor”, lacht Vet.

De spelers leven net zo naar deze wedstrijd toe als alle andere. ”We hebben beelden bekeken. We weten hoe de tegenstander speelt en dat is in dit geval NAC. Dat doen we altijd zo en dat is nu niet anders. We willen net zo weinig weggeven als in de vorige twee wedstrijden. We hebben veel kans om te winnen. Het is één wedstrijd, wat ik overigens niet erg vind. Anders hadden we nu nog uit naar Roda gemoeten en dan krijg je misschien weer zo’n knotsgekke wedstrijd omdat zij nog 90 minuten krijgen om er wat aan te doen. Het maakt het ook spannender, hé. Alles moet in die wedstrijd gebeuren, dus er zijn geen excuses.”

Uiteraard werden de sfeeracties van de supporters ook besproken en vroegen we of de spelers het niet jammer vonden om niet naar buiten te kunnen na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC. ”Allereerst is het natuurlijk fantastisch wat de supporters doen. Het doet ons echt veel om dat te zien. Toen we terugkwamen van Almere ging het gewoon prima, maar ik maak de regels niet en ik kan alleen doen wat mij wordt verteld. Ik denk dat de supporters na afloop van deze wedstrijden wel tijd met ons verdienen. Bij promotie wil je met z’n allen vieren dat we het hebben gehaald, maar laten we eerst die wedstrijd winnen. De rest zien we dan wel weer”, sluit de middenvelder af.

Foto: Rob Koppers