NEC won vrijdagavond met 3-2 nadat bij het na een klein uur spelen nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. Rangelo Janga scoorde met een goede kopbal de aansluitingstreffer en dat ook nog eens op zijn verjaardag. Hij stond na afloop van de wedstrijd ForzaNEC te woord.

We namen van de gelegenheid gebruik om Rangelo twee keer te feliciteren. Met zijn verjaardag en de drie punten. “Haha, dankjewel. Het kan bijna niet beter. Winnen en scoren op je verjaardag. Dat doet me heel goed”, zegt de spits met een grote glimlach. Die glimlach is terecht want het was een knappe comeback, vindt ook Janga. “Ik vond dat we best goed begonnen. Daarna zakken we iets in en krijg je meteen een tegengoal. In de kleedkamer hebben we afgesproken dat wat er ook gebeurt wij door blijven jagen. Gelukkig lieten we bij de 0-2 de koppen niet hangen en bleven we strijden”

Janga probeerde ons mee te nemen naar het moment van zijn doelpunt. “Ik zag dat Bart (van Rooij, red.) veel ruimte had. Je weet dat Bart die bal voor wil gooien en dan moet je dus voor het doel staan. Hij gaf hem goed voor en ik timede naar mijn gevoel goed. Ik kopte hard dus ik hoopte dat-ie goed in een hoek zou vallen, hij ging dus via de onderkant lat erin. Ook goed.”

De Curaçaose spits hoopt dat NEC de smaak weer te pakken heeft voor de play-offs. “We hopen op iets moois. Dat willen we allemaal. Dus ik hoop dat we dit nu kunnen doorpakken en goed in ons vel komen te zitten”, eindigt Janga.

Foto: Rob Koppers