Cas Odenthal mocht zondagmiddag voor het eerst in zijn profcarrière bij de aftrap een aanvoerdersband om doen. Hij zag zijn ploeg 1-1 gelijkspelen tegen Telstar en dat valt rauw op het dak van de 20-jarige verdediger. ForzaNEC sprak met Odenthal na afloop van de wedstrijd.

Teleurgesteld kwam Odenthal de persruimte binnengelopen. Hij probeerde de wedstrijd kort samen te vatten: ”De eerste helft waren we goed aan de bal. We hadden de controle. We creëerden niet veel, maar we hadden de touwtjes in handen. In de tweede helft veranderde dat en dat was is heel vervelend”, begon Odenthal. ”We waren heel slordig aan de bal en zo helpen we Telstar weer in de wedstrijd. De derde en soms tweede bal was altijd voor hun in de tweede helft. Dan komen ze in de wedstrijd en wil het voor ons niet meer lukken”, concludeerde de verdediger.

Wat deze middag voor Odenthal wel speciaal maakt is het dragen van de aanvoerdersband. ”Het is mooi dat je een keer aanvoerder van dit team mag zijn. Het geeft aan dat club vertrouwen in mij heeft.” Het dragen van de aanvoerdersband was voor Odenthal geen reden om zich harder op te stellen naar zijn teamgenoten. ”Haha, nee dat zou wel raar zijn. Ik gedraag me gewoon het zelfde. Je kan ook de leiding pakken als je niet die band om hebt”.

Odenthal hoopt snel weer in vorm te komen met NEC. ”De play-offs komen eraan hé. We zijn natuurlijk nog niet zeker, maar we hebben nu wel de positie in onze handen. We moeten gewoon weer de vorm te pakken krijgen die we eerst hadden en dan kunnen we iedereen verslaan. Excelsior wacht vrijdag op ons dus dat is meteen een mooie graadmeter”, eindigde Odenthal.

Foto: Rob Koppers