Ondanks het mislopen van de play-offs voor Europees voetbal, was het voor Edgar Barreto en Rens van Eijden een mooie middag om aan terug te denken. De twee clubiconen speelden samen hun laatste wedstrijd in het betaald voetbal. De Paraguyaan liet eerder al weten niet blij te zijn over de gang van zaken rondom zijn eigen situatie. Na afloop van de wedstrijd stond de routinier ESPN te woord.

“Dat was het. Was leuk, maar nu moeten we vooruit kijken. Ik moet nu gaan kijken wat er in de toekomst komt”, zegt Barreto in het mooie Spaans-Nederlandse accent. “Ik weet nog niet wat ik ga doen, het gaat nu allemaal heel snel. (..) Ik kwam naar Nijmegen om mijn voetbalcarrière hier af te sluiten. Dat het dit jaar gebeurt had ik niet verwacht, maar goed.” Barreto verwijst daarmee naar het uitblijven van een reactie vanuit de club over zijn situatie. De routinier besloot uiteindelijk zelf de knoop door te hakken en te stoppen met voetbal. “Het is een grote teleurstelling dat ik tot het allerlaatste moment geen reactie kreeg vanuit de club. Met mijn ervaring en leeftijd vind ik dit respectloos. Ik ben heel blij met mijn carrière. Mijn Europese carrière begon hier en ik blij om het hier af te sluiten met deze supporters.”

Excuses van Van Schaik

In het programma Goedemorgen Eredivisie vertelde Algemeen Directeur Wilco van Schaik dat ze dit niet goed hebben aangepakt. Heeft Van Schaik ook sorry gezegd tegen Barreto? “Jazeker, maar excuses aanbieden is denk ik te makkelijk, maar ja. Het is wel een beetje een vervelende situatie. Ik heb mijn manier van denken en dat mag de club ook hebben. We moeten nu vooruit kijken. Ik ben blij wat ik in twee jaar hier heb meegemaakt.” Barreto vertrek echter niet met een slecht gevoel bij de club. “Nee, wat die supporters hebben gedaan voor mij vanaf januari is echt geweldig en ik hou dat gevoel voor altijd”, sluit Barreto af.

Foto: Rob Koppers