Édgar Barreto en Rogier Meijer stonden voorafgaand de wedstrijd NEC – Roda JC de NOS te woord. Donderdagavond speelt NEC de halve finale van de play-offs. Barreto droomt van promotie en Meijer spreekt over de supporters van NEC.

”Vandaag is een belangrijke dag”, begint Barreto. ”Promotie met NEC zou echt geweldig zijn. Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat wij de play-offs zouden halen, de ploeg was echt jong. De vorige keer dat ik hier was, was ik de jongste en nu ben ik de oudste”, lacht Barreto. De van origine middenvelder heeft veel vertrouwen in zijn teamgenoten. ”We hebben dit seizoen laten zien dat we een goede ploeg zijn.”

Meijer wil de NEC-supporters terugbetalen voor de steun van de afgelopen week. “We hebben van de week al heel veel sfeeracties gehad, dat heeft als een soort doping gewerkt. Dat moeten we tegen Roda terugbetalen.” De trainer is uiteraard blij dat er fans het stadion in mogen en zeker nu NEC thuis speelt. “Je had ook naar De Graafschap gekund, dan had je daar hun publiek gehad, maar het zit ons in dat opzicht mee”, sloot de trainer af.

Foto: Rob Koppers