De voorbereiding voor NEC zit erop, maar de transferzomer voor onze oud-NEC’ers nog lang niet. In deze Hoe Gaat Het Met is er aandacht voor de nieuwe clubs van onder andere Victor Pálsson en Jeremain Lens, en zit de nieuwe trainersklus van Peter Hyballa er alweer op.

Eerst hebben we aandacht voor oud-spits Rick ten Voorde. De Emmenaar heeft noodgedwongen een einde moeten maken aan zijn carrière in het betaalde voetbal. Voor de aanvaller is het niet meer mogelijk om op hoog niveau te voetballen omdat hij te veel kraakbeenschade heeft. Ten Voorde kwam voor het laatst in actie op 20 november vorig jaar bij SV Rödinghausen.

Dan gaan we naar trainer Peter Hyballa. Bij Hyballa lijken zijn trainersklussen steeds korter te worden. De Duitser is namelijk na twee duels alweer weg bij AS Trencín. Zijn vorige klussen waren ook al van korte duur. Zo was hij slechts vijf maanden trainer van NAC, bij Wisla Krákow duurde het een half jaar en bij het Deense Esbjerg vertrok hij na drie maanden wegens onenigheid. Maar zijn periode bij AS Trencin spant de kroon. Na anderhalve maand is Hyballa alweer vertrokken.

Hyballa heeft nu besloten voorlopig te stoppen als trainer en te gaan reizen. “Als levensgeluk afhankelijk wordt van winnen of verliezen, gaat het niet goed met je”, kijkt Hyballa nu in de spiegel tegenover VI.nl.

Over naar een oude bekende van Hyballa. SteDoCo en Ali Messaoud hebben per direct de samenwerking ontbonden. De aanleiding hiervoor is dat Messaoud in Denemarken aan de slag gaat als assistent-trainer van Vendsyssel FF. De oud-middenvelder is een bekende van die club omdat hij in het seizoen 2019-2020 daar als voetballer uitkwam. Messaoud diende voor NEC nog onder leiding van bovengenoemde trainer.

Even leek het erop dat Victor Pálsson komend seizoen in de Bundesliga ging spelen. Niks is minder waar, want D.C. United heeft de IJslandse international overgenomen van het gepromoveerde FC Schalke 04. Pálsson tekent een contract tot 2024 met een optie tot 2025. De middenvelder is de eerste aanwinst van nieuwe D.C. United-coach Wayne Rooney.

Een opvallende club voor de 34-jarige Jeremain Lens. De aanvaller gaat definitief aan de slag bij FC Versailles 78 op het derde niveau van Frankrijk. Het contract van Lens bij zijn oude club, Besiktas, liep op 1 juli af en zodoende was de buitenspeler transfervrij op te pikken.

Afgelopen jaren was Joey Sleegers een belangrijke kracht bij FC Eindhoven. De ‘Messi van de Aalsterweg’ werd hij al genoemd in Eindhoven. Afgelopen jaar had hij een belangrijk aandeel in het successeizoen van de Brabantse club. De aanvaller scoorde 21 keer, maar liep transfervrij de deur uit. FC Eindhoven deed nog een voorstel voor contractverlenging, maar de 28-jarige aanvaller heeft de keuze gemaakt om voor Dibba Al-Fujairah te spelen in de Verenigde Arabische Emiraten.

We zoeken het voor deze speler iets dichter bij huis. In afwachting van een nieuw voetbalavontuur houdt Randy Wolters deze zomer zijn conditie op peil bij de VVCS. De transfervrije linksbuiten uit Leiden, met meer dan 300 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam, blijft hopen op een terugkeer bij ADO Den Haag. Concrete interesse blijft voorlopig uit, maar stil is het allerminst rond de rappe aanvaller. Naast zijn voetbalcarrière timmert Wolters als ondernemer aan de weg. Met zijn bedrijf Horlogekluis richt hij zich op het hoogste segment horloges.

In het oefenduel tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo, waren het twee oud-NEC’ers die een belangrijke rol op zich namen. Het was Rodrigo Guth die zich meteen liet zien bij zijn nieuwe club Fortuna door de 3-0 binnen te tikken uit een corner. Even later was het aanvoerder Sven Braken die nog wat terugdeed namens VVV: eindstand 6-2. Vooral de goal van Braken was erg fraai. Bekijk de beelden hieronder.

Deze editie sluiten we af met Reagy Ofoso. De aanvaller maakte vorig seizoen nog een transfer naar het Turkse Bursaspor, maar gaat daar alweer weg. De Duitse vleugelaanvaller van Ghanese afkomst is komend seizoen te zien bij de Griekse Super League-club Lonikos Nikeas.

Foto’s: Rob Koppers