Nadat de transfermarkt enkele dagen geleden is gesloten is het aan ons de taak om weer eens goed te kijken hoe het met oud-NEC’ers gaat. Daarom zijn we terug met een nieuwe Hoe Gaat Het Met. In deze editie komen onder andere de Champions League-avonturen van Lasse Nielsen en Søren Rieks voorbij. Ook transfers van meerdere oud-Nijmegenaren van over de hele wereld komen aan bod.

Na zes jaar afwezigheid treedt het Zweedse Malmö FF weer terug op het allerhoogste niveau van Eyropa. Na de uitschakeling van Ludogorets in de voorrondes van de Champions league wist Malmö zich te kwalificeren voor poule H, met hierin Juventus, Chelsea en Zenit Sint-Petersburg. Het opvallende is dat in de selectie van Malmö trainer Jon Dahl Tomasson (oud-eredivisie speler voor Feyenoord en Heerenveen) twee bekende namen zitten. Rieks en Nielsen (beide in 2014 gedegradeerd met NEC) gaan mee om zich zo dicht mogelijk bij de cup met de grote oren te wringen. 

Als we even in Zweden blijven treffen we op het derde niveau nog een voetballer met een Nijmeegs verleden, Mostapha el Kabir. Na al meerdere internationale avonturen te hebben meegemaakt, is El Kabir ditmaal neergestreken bij Hammarby TFF in Stockholm. De spits kwam over voor zo’n honderdduizend euro en gaat proberen zijn stempel te drukken.

Na het vertek van Peter Hyballa bij Esbjerg FB is er weer ruimte in de basis voor Kevin Conboy. Conboy tekende zijn contract begin 2020 en is momenteel dus al een tijdje bij de club. Onder Hyballa kreeg hij weinig de kans en werd hij zelfs uit de selectie gezet, maar sinds het vertrek van de trainer verscheen Conboy al twee keer aan de basis.

Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover, na eindeloze leenperiodes vanuit Liverpool heeft Taiwo Awoniyi eindelijk een contract getekend bij een andere club. Voor maar liefst 6,5 miljoen euro maakte Awoniyi deze zomer de overstap naar Union Berlin, waar hij vorig jaar al door gehuurd werd. Verrassend genoeg maakt hij hier in de eerste paar speelrondes van de Bundesliga een fantastisch indruk. De spits loopt na drie wedstrijden namelijk één op één, een uitstekende prestatie van de spits uit Nigeria.

Na twee jaar dook er ook nog iemand anders op in Duitsland. Op het vijfde niveau bij FSV Jägerburg is sinds deze zomer André Fomitschow weer te bewonderen. De linksback leek al bijna met pensioen te gaan tot zijn terugkomst daar was, wij wensen hem en alle andere oud-NEC’ers een goed seizoen toe!

En verder:
– Frank Sturing speelt komend seizoen bij SV Horn op het tweede niveau van Oostenrijk
– Leroy George tekende vorige week een éénjarig contract bij De Treffers uit Groesbeek
– Ryan Koolwijk heeft zijn contract bij Almere City FC afgelopen maandag laten ontbinden en is nu transfervrij
– Anthony Musaba is door Monaco opnieuw verhuurd: komend seizoen is de vleugelaanvaller te bewonderen bij SC Heerenveen
– Leroy Labylle is weer profvoetballer. Na twee jaar in het Belgische amateurvoetbal actief te zijn geweest dook de linksback begin augustus op bij MVV Maastricht.
– Etien Velikonja, die deze zomer uit zijn contract liep bij NEC, is bij NK Gorica gebleven. De spits is aanvoerder en begon het seizoen met twee goals en één assist

Foto’s: Rob Koppers