Het seizoen zit erop, de transfermarkt is weer open: alle aanleiding voor een nieuwe Hoe Gaat Het Met? Met in deze editie onder andere aandacht voor Victor Palsson, Jordan Larsson en Ferdy Druijf. 

Het gedegradeerde Schalke 04 heeft begin deze maand een nieuwe speler aangetrokken in de persoon van Victor Palsson. De middenvelder beleefde in zijn tijd bij NEC zowel een goed seizoen en een dramatisch seizoen, toen de Nijmegenaren in 2013/14 degradeerden. Sinds 2019 kwam Palsson uit voor SV Darmstadt, waar onder meer ook ex-NEC’ers Dumic en Von Haacke ook hebben gespeeld. Na een succesvol seizoen met veel speelminuten tekende Palsson voor een transfersom van naar verluidt 700.000 euro bij Schalke 04. Wij wensen Palsson veel succes! 

Vermoedelijk verlaat Erling Haaland aankomende zomer BVB. Volgens geruchten kan zijn opvolger een oud-NEC’er worden: Jordan Larsson. Waar Larsson bij NEC geen groot succes was, beleefde hij bij Spartak Moskou afgelopen jaar een bizar seizoen. Larsson miste maar één wedstrijd en was bij 35% van alle Spartak-goals betrokken. Ook kan Larsson zijn kwaliteiten aankomende zomer laten zien met het Zweedse elftal, hij is namelijk geselecteerd voor de definitieve selectie voor het EK.

Foto: Rob Koppers

Peter Hyballa is tussen de vorige editie van HGHM en nu van club veranderd. De Duitse trainer werd vlak voor de laatste speelronde in Polen ontslagen bij Wisla Krakow. Kort daarna werd Hyballa al gepresenteerd bij Esbjerg uit Denemarken, de club waar Kevin Conboy onder contract staat. Ted van Leeuwen was daar in het verleden technisch directeur. De link met NEC is er al jaren. Zo verkocht NEC Tim Janssen ooit aan Esbjerg en kwam Sören Rieks vanuit Denemarken naar Nijmegen.

Waar Larsson wel meegaat naar het EK, moest Jasper Cillessen afgelopen week het trainingscomplex van het Nederlands elftal verlaten. Na een positieve coronatest besloot bondscoach Frank de Boer eerste keeper naar huis te sturen. Cillessen was daar behoorlijk boos over. De doelman was aanwezig op het promotiefeest van NEC, maar ontkende dat hij de besmetting daar heeft opgelopen.

Joel Tshibamba is na jaren afwezigheid ook weer terug op de radar! De 32-jarige Congolees heeft voor twee seizoenen getekend bij hoofdklasser Achilles ’29. Tshibamba speelde in het seizoen 2008-2009 bij NEC en streek in 2019 neer in de Serie D in Italië. Tussendoor was hij actief in Polen, China, Griekenland, Denemarken, Slovenië en België. Inmiddels woont hij in Malden en zo kwam hij in contact met de Groesbekers.

Foto: Rob Koppers

We sluiten af met oud-NEC spits Ferdy Druijf. Sinds afgelopen winter maakt hij minuten in België bij KV Mechelen. Ondanks dat hij niet altijd een basisplaats heeft, oogt Druijf tevreden. In zijn contract staat een optie tot koop, maar volgens Belgische media is de afgesproken transfersom te hoog voor Mechelen. De club onderhandelt nog met AZ over een langer verblijf van Druijf.