Het is winterstop voor NEC en na de kerstdagen is het een mooi moment om te kijken naar verleden spelers van de Keizerstad. Het voetbal heeft in grote delen van Europa een winterse stop. Tijd voor een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met, deze keer met aandacht voor onder anderen Thibo Baeten, Brad Jones en Bram Nuytinck.

Thibo Baeten begon dit seizoen uiterst sterk tegen de amateurs van NEC. Hij scoorde er met zijn zes goals goed op los in de met 13-1 gewonnen oefenwedstrijd. Helaas was het destijds niet goed genoeg wat de Belg heeft laten zien om met NEC in de eredivisie te mogen spelen. De aanvaller is verhuurd aan Torino om meer vlieguren te kunnen maken. Baeten speelt in de O21 van Torino en maakt een degelijke indruk. De spits staat op een totaal van 14 gespeelde wedstrijd in de competitie, waarin hij vier keer trefzeker was.

We blijven even in de Serie A, waar Bram Nuytinck recentelijk met zijn Udinese op een leeg veld stond. Vanwege coronagevallen achtte Salernitana, de hekkensluiter van de competitie, zich niet in staat om te spelen. Omdat er geen officiële streep door de wedstrijd ging, stapte Udinese alsnog het veld op. De club van Nuytinck wilde aan de regelementen voldoen om zelf aan een straf te ontsnappen. Udinese zal hoogstwaarschijnlijk een reglementaire 3-0 zege toegekend worden. Mogelijk moeten die punten toch ook weer ingeleverd worden. Salernitana moet officieel voor 1 januari een nieuwe eigenaar hebben om te voldoen aan de reglementen, anders wordt de club uit de competitie gehaald.

De 39-jarige doelman Brad Jones heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld bij zijn nieuwe werkgever. Bij zijn nieuwe club uit Australië, Perth Glory, mocht hij op 20 november voor het duel met Adelaide United onder de lat starten. Jones begon zenuwslopend aan die wedstrijd met een behoorlijke ketser, maar heeft uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen in die wedstrijd

Ondertussen geen fijn nieuws over Mihai Roman. De spits kampte met hartproblemen en zijn club hield er rekening mee dat de aanvaller moest stoppen met voetballen. In oktober heeft Roman, na 20 maanden, zijn rentree weer kunnen maken bij zijn club Universitatea Craiova. De aanvaller uit Roemenië heeft één keertje in mogen vallen, alleen zijn club heeft nu besloten dat de Roman in de winterstop moet vertrekken.

In de Conference League won Bodo/Glimt recentelijk met 6-1 van AS Roma. Joshua Smits zag vanaf de bank hoe zijn ploeg geschiedenis schreef die avond. Er was een bescheiden feestje, want er is niet veel tijd daarvoor. De ploeg uit Noorwegen staat bovenaan in de competitie en is door naar de play-off ronde van de Conference League.

Foto: Rob Koppers

Iets dichter bij huis zagen we Leroy George op de rechterflank van De Treffers in de 3e ronde van de KNVB Beker actief. De aanvaller was erg gevaarlijk en gaf een andere oud-NEC’er, Lucas Woudenberg, geen makkelijke avond. Het bekerduel eindige helaas in 2-0 nederlaag en dus zullen we trainer Francois Gesthuizen en George niet meer treffen in de beker. Woudenberg moest recent nog de Friese derby aan zich voorbij laten gaan. De vader van de 27-jarige linksback overleed na een periode van ziekte. Trainer Johnny Jansen kon geen beroep doen op de verdediger tegen SC Cambuur. Voorafgaand aan die wedstrijd zagen wij een behoorlijk emotionele trainer. Wij wensen Lucas veel sterkte met het verlies van zijn vader.

Tim Waterink maakte in 2016 nog de overstap van de A1 van NEC naar Jong FC Groningen. Inmiddels speelt de talentvolle doelpuntenmaker uit Elst voor SV Oss’20. Zijn team speelde recent nog tegen FC Twente in de beker. Waterink stond in de basis, maar het duel werd met 2-0 verloren van de ploeg uit Enschede. Waterink studeert naast het voetballen een studie journalistiek maar was na afloop wel duidelijk over de baan van ESPN-verslaggever Sjors Blaauw.

In Den Haag speelt middenvelder Gregor Breinbrug. Waar hij met NEC nog kampioen is geworden in destijds de Jupiler League, speelt hij nu met ADO voor promotie naar de Eredivisie. Breinburg was een jaar clubloos, maar is inmiddels van vaste waarde bij de Hagenezen. ADO is voor Breinburg zijn vierde club in Nederland. Breinburg werkte in Nijmegen ook een jaar samen met Jefta Bresser, wiens contract als hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap afgelopen dinsdag met twee jaar werd verlengd.

Foto: Rob Koppers

De 23-jarige Ferdy Druijf, die al bijna een jaar op huurbasis uitkomt voor KV Mechelen, wist afgelopen maandag eindelijk weer eens het net te vinden. Inclusief de treffer van afgelopen maandag staat de spits op negen treffers in Belgische dienst. Daar had hij al 37 wedstrijden voor nodig. De goal vormt een fijne opsteker voor Druijf, want de afgelopen vijf weken lag hij in de lappenmand met een enkelblessure.

Tot slot nog even naar Turkije, waar Fenerbache vierde staat in de Süper Lig. Bij Fenerbache is Ferdi Kadioglu dit seizoen een basisspeler. Waar Kadioglu vorig seizoen voornamelijk als invaller speelde, weet hij zich nu als één van de vaste krachten te laten zien in Turkije. De nationale selectie van de Turken, die via de play-offs nog in de race is voor een ticket voor het WK 2022 in Qatar, bouwt aan een ploeg voor de toekomst. De Turken willen de selectie van nieuwe impulsen voorzien en denken daarbij aan Kadioglu.

Foto: Rob Koppers