Saïdi Ntibazonkiza en Melvin Platje vonden een nieuwe club en Björn Vleminckx dwong zaterdag promotie af met Royal Antwerp FC. Reden genoeg voor een update van Hoe Gaat Het Met?!

Europese competities
In de Engelse Premier League is Jonas Olsson de status van wisselspeler nog niet kwijt. Zijn ploeg ging zaterdag in een uitwedstrijd hard onderuit tegen Everton: 0-3. Met 40 punten uit 28 wedstrijden lijkt West Bromwich Albion af te stevenen op een plek in het linkerrijtje. David Jones strijdt met Sheffield Wednesday nog voor een plek in de play-offwedstrijden voor promotie. Zaterdag lieten ‘The Owls’ punten liggen door het verlies (2-0) tegen Aston Villa. Jones deed de hele wedstrijd mee. Het Italiaanse Sampdoria deed goede zaken door te winnen bij Genoa: 0-1. Edgar Barreto speelde 90 minuten en kreeg een gele kaart in de ‘Derby della Lanterna’. Sampdoria blijft negende en bewijst zich als solide middenmoter in de Serie A.

Bij Barcelona keept Jasper Cillessen alleen in de Spaanse bekerwedstrijden. Hij maakte het spektakel in de Champions League tegen PSG van dichtbij mee, maar staat waarschijnlijk eind mei pas weer onder de lat in de finale van de Copa del Rey. Bij de andere finalist van het Spaanse bekertoernooi, Deportivo Alavés, zat Christian Santos zaterdag tegen Málaga voor het eerst dit seizoen niet bij de selectie. Zijn ploeg won 1-2 door een doelpunt in de laatste minuut. Alavés staat als promovendus steevast op de elfde plaats. Fenerbahçe won vrijdag van Alanyaspor (2-3) in een zwaarbevochten wedstrijd. Jeremain Lens gaf de assist op de tweede goal, waardoor de teller voor hem op negen assists komt in de Turkse hoogste divisie. Hij heeft voorlopig nog de meeste assists van de competitie, maar oud-Go Ahead Eagles middenvelder Deniz Türüç hijgt hem in zijn nek. De Nederlandse-Turk gaf dit seizoen al zeven voorzetten op doelpunten.

Vleminckx promoveert
Royal Antwerp FC promoveerde zaterdag ten koste van KSV Roeselare naar de Pro League, de hoogste divisie van België. Björn Vleminckx was niet genoeg hersteld van zijn knieblessure om de finales (heen- en terugwedstrijd) te spelen. De 31-jarige spits heeft naar eigen zeggen geen moment getwijfeld aan zijn teamgenoten. “Het was stressvol om op de bank te zitten, maar ik heb altijd geloofd in onze promotie.”

Hoewel Vleminckx, die bekend staat als echte sportman, normaal gesproken geen alcohol drinkt, maakt hij voor deze keer een uitzondering. “Het wordt een heel lange nacht”, vertelde de Belg aan de krant Het Gazet van Antwerpen. “Ik kan straks mijn eigen naam niet meer zeggen, zo dronken. Ik verwacht dat we maandagmiddag een keer stoppen met feesten.”

Nieuwe club
Cultheld Melvin Platje verscheurde zijn contract bij Hansa Rostock op de laatste dag van de wintertransferperiode. Platje vond nieuw geluk in het Belgische Lommel United, dat uitkomt in de Proximus League (tweede Belgische divisie). Ook Saïdi Ntibazonkiza vond een nieuwe club. De pijlsnelle buitenspeler uit Burundi vertrok in de winter transfervrij bij SM Caen. Hij gaat zijn minuten maken bij Kaisar Kyzylorda uit de hoogste divisie van Kazachstan. Het Kazachstans voetbalseizoen is pas net begonnen. Kaisar won als enige ploeg uit de competitie beide wedstrijden.